Oplæg til elever og lærer om klimabekymring og angst, samt inspiration til, hvad man kan gøre ved det.

Det kan være ensomt, at være ung og klimabekymret

Ifølge en ny undersøgelse lavet i samarbejde mellem Kraka og Deloitte er klima det emne, som bekymrer flest børn og unge i alderen 12-30 år. 1500 har svaret på spørgeskemaet, og 27% har tilkendegivet, at de ofte eller hele tiden bekymrer sig om jordens klimaforandringer.

Klimabekymringer, eller klimaangst som nogen vil kalde det, giver ofte følelsen af ensomhed, isolation, vrede, magtesløshed og sorg. Mange børn og unge taler ikke med venner og familie om deres bekymringer og angst, og de kommer derfor til at føle sig som den eneste med disse bekymringer. Dette går naturligvis ud over deres generelle trivsel.

Jeg har igennem mange år været optaget af klimaforandringerne og hvad dette betyder for vores psykiske trivsel. Noget af det som studier viser hjælper os er, at have samtaler om hvordan klimaforandringerne påvirker os psykisk, men også at have en oplevelse af, at vi kan være med til, at skabe positive forandringer...både individuelt, men i særdeleshed i fællesskaber.

Det kan for mange pædagoger og lærer der arbejder med børn og unge til hverdag, være vanskeligt at få skabt samtaler om klimaforandringernes påvirkning af elevernes psykiske trivsel. Men ikke desto mindre er det yderst relevant og vigtigt, da klimaforandringerne vil være en del af de unges fremtid.

Jeg tilbyder derfor at komme ud i klassen og over 2 lektioner lægge op til samtale om elevernes tanker og følelser, der er forbundet med klimaforandringerne. Vi vil beskæftige os med emner som:

  • Sorg

  • Vrede

  • Magtesløshed

  • Ensomhed og isolation

Vi vil også have samtaler om, hvad man kan gøre både individuelt og i fællesskaber for, at håndtere klimabekymringerne på en måde, så det ikke sidder som en knude i maven, men bliver ført ud i handlinger. Handlingerne dæmper nemlig bekymring og angst symptomer. At kunne handle på sine klimabekymringer giver fornyet håb, samt nye klimavenlige fællesskaber.

Kontakt mig
Du er altid velkommen til at ringe for en gratis for-samtale, og tale med mig om din specifikke situation.
Book tid
Kan du ikke lide formularer?

Ring til mig på tlf.: 28 58 86 56
eller skriv en mail til: [email protected]

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Familieterapeut Susi Rasmussen

Louisevej 2, 2800 Kongens Lyngby
Klik her for rutevejledning
CVR: 43052756

Kontaktoplysninger
Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 18.00
Torsdag: 8:00 - 19:00
Lørdag og søndag: Åben for aftaler
Mail besvares alle dage.

susirasmussen.dk © 2024 – Alle Rettigheder Forbeholdes. Lavet af næmt.nu

Gratis 15 min. samtale
15 minutter

Uforpligtende samtale